Attraksjoner: Sanctuary of Truth

Sanctuary of Truth

 

 

Sanctuary of Truth er et gigantisk byggverk av et tempel og består utelukkende av utskjæringer i treverk. Trekonstruksjonen er 105 meter høyt og dekker et område på over 2 rai, ca 3200 kvadratmeter. Prosjektet ble påbegynt etter en idé av den thailandske forretningsmannen Lek Viriyaphant i 1981 og er planlagt ferdig i 2025. Formålet ved byggverket er å bruke kunst og kultur som en refleksjon av gammel visjon og kunnskap om jorden, samt østlig filosofi. Besøkende er ment å få innsyn i forhistorisk liv, mennesklig ansvar, grunnleggende tanker, livets sirkel, forholdet til uiverset og felles mål mot utopia.

 

The Sanctuary of Truth minner om Khmer arkitektur hvor alle utskjæringene er gjort for hånd som ligner på de keiserlige omgivelsene på Angkor. Byggverket har fire tårn som representerer bilder fra de buddhistiske og hinduistiske religioner, samt mytologier fra Kambodsja, Kina, India og Thailand.

 

Ved ankomst så kjøper du en inngangsbilett og du blir fraktet  med hest og kjerre til byggverket. Herfra kan du gå på egen hånd eller du kan gå på en guidet tur. Ifølge hjemmesiden til arrangøren så har de også andre tilbud på området som lokal dans, delfin-show, elefantridning med mere.

 

Vi har vært her og anbefaler alle å ta turen til denne spesielle attraksjonen.